Ontdek het gezicht achter... B&B Royal Swans

Wie zijn jullie en wat is jouw zaak?

Wij zijn Maarten & Griet, een enthousiaste psychotherapeut en een voormalig COO van een beursgenoteerd bedrijf, beide gepassioneerd door de wereld, andere culturen en tango, die beslist hebben om het roer volledig om te gooien en een nieuwe zaak te starten waar we onze passie voor de geschiedenis van Brugge op een duurzame manier kunnen doorgeven. Zo is onze B&B Royal Swans uit zijn zwanenei gekomen! afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Twee jaar geleden zijn we gestart met het op een circulaire manier renoveren van een erg vervallen woning en deze om te vormen tot onze gezellige B&B. Zelfs de volledige inrichting is circulair: alle meubeltjes werden van de container gered en met passie (en veel tijd en peesontstekingen ;-)) nieuw leven ingeblazen. Op die manier willen we van elke kamer een unieke showroom maken voor onze gasten met leuke voorbeelden van gerecupereerde materialen.

Naast het verleden van de leuke objecten, ademt ook de rijke geschiedenis van Brugge door onze kamers, die in thema zijn van verschillende Brugse historische figuren. Oude wandtapijten, een authentiek neogotisch brandglas, … we willen dat een overnachting een beleving wordt!

Het duurzaam concept wordt, naast de inrichting, ook contentieus doorgetrokken in de uitbating, het ontbijt … Er wordt voor lokale producten van de korte keten gekozen, gasten krijgen vooraf een ontbijtlijstje, zodat zo goed als niets moet worden weggegooid, de kipjes zorgen voor de bio-eitjes, wie de auto thuis laat en voor fiets of openbaar vervoer kiest, wordt met een lekkere huisgemaakte praline bedankt, …

Om de beleving nog intenser te maken, hebben we ervoor gekozen om het ontbijt op de kamer aan te bieden, zo kan iedereen op zijn eigen tempo, en in alle vrijheid, op zijn kamer of op zijn terrasje genieten en op een relaxte manier de dag beginnen. Daarnaast is er ook een volledige kamer en badkamer ingericht voor mensen met een rolwagen, met alle nodige voorzieningen. Er is bewust gekozen en speciaal gezocht, zodat ook deze ruimtes in dezelfde royale interieurstijl kunnen baden, want voortvloeiend uit onze visie, heeft iedereen het recht op een luxueuze, thematisch ingerichte kamer.

Het vergde moed om de sprong te durven maken naar een voor ons totaal onbekend terrein, maar met veel passie hebben we na een half jaar reeds de award gekregen dat we tot de 5% meest ecologische B&B’s in de wereld behoren.

We zetten met veel passie ons groen en open verhaal verder! afbeelding

Wat is je favoriete item in je eigen zaak?

Elke kamer heeft zijn boeiende eigenheid en geschiedenis, en zoveel van de container geredde interieurstukken hebben zo’n fijn verhaal, maar het neogotisch brandglas in de Lodewijk van Gruuthuse-suite draagt misschien toch een bijzonder plaatsje in ons hart.

Deze komt oorspronkelijk uit de zomerkerk van Beauvoorde, de plek waar mijn grootouders ooit hun zilveren jubileum hebben gevierd. Het neogotische authentieke raampje hebben we volledig laten restaureren en vormt nu de verbinding tussen de badkamer en de kamer, net zoals de ramen de privé-kapel in het Gruuthusepaleis met de OLV-kerk connecteren. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Brugge vind je een aanrader?

Restaurant Patrick Devos, omdat we als echte Bourgondiërs, zo kunnen genieten van (h)eerlijke, knappe gerechten. We herkennen bij hen ook zoveel passie voor de zaak, en het respect voor de historie van het prachtige pand waarin ze zitten.

Ontdek hier meer over Royal Swans of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Brugge