Ontdek het gezicht achter.... 4711 Bruges

Wie ben je en wat is je zaak?

Mijn naam is Charlotte en ik ben het gezicht achter 4711 Bruges. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Ik hou van authentieke producten, producten met een verhaal. 4711 is één van de oudste geuren in de wereld die vandaag nog verkrijgbaar is. Het welgekende geurtje gaat terug naar 1792. Als je dit eens goed bedenkt... dat is enkele jaren na de Franse revolutie en de aanloop naar het tijdperk van Napoleon. Een onrustige periode in Europa. 4711 ontstond ooit als een gezondheidselixir. Het goedje werd verdund met water of wijn en gedronken tegen allerlei buikklachten. Ja, vandaag hebben we voor elk kwaaltje één pilletje. Toen moest men zich behelpen met natuurlijke middeltjes.

Wanneer Napoleon tijdens zijn Europese verovering ook de stad Keulen bezette, hoorde hij de verhalen over deze wonderdrankjes en eiste hij alle recepten op. Daar was de Duitse eigenaar Herr Meuhlens niet voor te vinden, zijn wonderrecept openbaar maken aan de Fransen, geen denken aan. Dan veranderde hij nog liever het gebruik van zijn product.... en zo ontdekte men dat het elixir ook een erg deugdzame werking had vb. in het bad (voor de weinigen die zich toen soms eens een bad konden permitteren), en bij het aanbrengen op de huid en vele laagjes kledij.Vergeet niet in die tijd droeg men nog hoepelrokken en pruiken en was er weinig hygiëne. En de rest is geschiedenis: het geurtje werd wereldbekend en is dit nog steeds.

Dit is net zo leuk aan een 4711 shop in Brugge, de vele toeristen die vanuit alle uithoeken ons mooie Brugge bezoeken, kennen 'onze' Eau de Cologne nog steeds en allen hebben ze wel een souvenir verbonden aan deze geur.

Maar 4711 Bruges brengt niet alleen de Original Eau de Cologne. Op vandaag bieden we met Acqua Colonia een 20tal geuren. Wat deze zo bijzonder maken is de helende werking van onze natuurlijke geuren, aromateraphie .Alle geuren werden gemaakt op basis van natuurlijke essentiële olië en de samenstelling van de geuren is zo puur zodat je nog steeds de werking van de essentiele oliën kan ervaren. Pure verwennerij voor lichaam en geest. Zoek je een verkwikkende geur of eerder een geur met een relaxerend effect, aan jou de keuze.

4711 Bruges bestaat sinds 2014 en is de enige 4711 shop buiten Keulen en is dus uniek. afbeelding

Wat is je favoriete item in je eigen zaak?

Op dit moment is mijn favoriete geur 'Saffron & Iris" owv zijn ontspannende werking. Iris is 'mood lifting' en saffraan kan de stres verlichten en brengt ons tot rust. Effecten die ik nu zeker kan gebruiken tijdens deze erg onzekere tijd. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Brugge vind je een aanrader?

Alle handelaars doen ontzettend hun best om in deze tijden er het beste van te maken, dus een favoriet aanduiden zal ik niet doen. Wel vind ik het gezellig om na een werkdag te genieten van een lekker glas wijn bij Blend Wijnbar, ik denk ook aan Bruges Tours die nu geen toeristen kan rondleiden, graag wandel ik ook eens binnen bij Aquamarijn voor een voorraad wierrookstokjes terwijl ik hun mooie stenen ontdek....

Ontdek hier meer over het 4711 Bruges of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Brugge