Ik ben Wim Vansteelant van restaurant Guillaume, zowel de trotse kok als zaakvoerder van dit Brugse pareltje.
Met Guillaume brengen we de verfijnde Franse keuken met een persoonlijke toets van mijn kant. Die persoonlijke toets kan je ook terugvinden in de naam van mijn restaurant. Veel mensen denken dat ik Guillaume heet maar mijn naam is dus Wim. Maar Wim is eigenlijk Willem in het Frans.
Willem/Guillaume loopt als een rode draad door mijn restaurant. Ik moest ooit voor het tv-programma Vlaanderen Vakantieland een gerechtje klaarmaken en daarbij een verhaal vertellen. Ik koos voor de steak Rossini, een gerecht dat biefstuk, ganzenlever en truffel combineert. De steak Rossini verwijst naar de componist Rossini die de opera Willem Tell (of Guillaume Tell zo je wil) heeft geschreven.
De zaak is ondertussen meer dan 20 jaar oud en ook het getal 20 is magisch voor mij. Ik heb mijn zaak geopend op 02-02-2000 en heb zelfs het huisnummer 20.
Ons restaurant is heel gekend voor kreeftbereidingen. Maar eigenlijk in het algemeen is onze specialiteit Surf en turf, het samengaan van vis en vlees.
Kiezen uit zoveel handelaars is zeker niet makkelijk. Ik ga soms naar Blend voor een glaasje wijn. Verder werk ik met Valentijn vaak samen met Chocolatier Dumon. Ook de collega’s van het Het Visioen draag ik een warm hart toe omdat de huidige kok nog bij mij heeft gewerkt. Tenslotte is het zo dat ik al mijn computermateriaal haal bij de Computerkliniek.
Ontdek hier meer over Guillaume of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!