Ontdek het gezicht achter....Rombaux muziekhandel

Wie ben je en wat is je zaak?

Mijn naam is Benedict Minne en ik ben de 4de generatie in onze familiezaak Rombaux. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

De winkel is opgericht door mijn overgrootvader, Arthur Rombaux. Hij begon kort na zijn huwelijk in 1911 piano’s te verkopen en te herstellen. In 1918 huurde hij een pand waar hij zijn eerste winkel opende.

Enkele jaren later kocht hij het huis aan de overkant, Mallebergplaats 13. Het werd volledig verbouwd om er zijn muziekwinkel van te maken. Onze winkel is er nog steeds en het interieur is altijd met zorg en veel trots bewaard. Ondertussen is ook het interieur van onze winkel beschermd erfgoed. afbeelding Naast piano’s verkopen we al meer dan 100 partituren en “muziekdragers”. Ik ben geboren in het tijdperk van de CD maar zie nu de vinylplaten terugkomen, die opnieuw een groot deel van onze winkel inpalmen. We hebben een uitgelezen aanbod jazz maar andere genres vind je evenzeer in onze rekken afbeelding Zelf ben ik gitarist en gitaarbouwer maar ik herstel ook alle andere snaarinstrumenten in ons atelier. Bij ons kan je dus je eerste (of tweede, derde…) instrument kopen maar we bieden alle service achteraf ook aan.

Wat is je favoriete item in je eigen zaak?

De gitaren die ik zelf bouw liggen me uiteraard heel nauw aan het hart. Ik werk ongeveer 100 uur aan één gitaar. Mijn gitaren zijn volledig met de hand gemaakt. De ruwe stukken hout transformeren in een prachtig klinkend instrument is een ervaring die je niet in woorden kan omschrijven. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Brugge vind je een aanrader?

Dat kan ik moeilijk beperken tot één. Ik koop bewust lokaal en er zijn veel topzaken in Brugge.

Ik rijd met een Brompton fiets van bij Exceller Bikes op de hoek van de straat. Chris is staat er altijd met een goed humeur in zijn winkel. Er liggen veel leuke gadgets en zijn service is fantastisch.

Heel onze familie is klant bij Corona. We koken allemaal graag en hun aanbod en advies is top.

Ook op vlak van boeken zijn we verwend in Brugge met verschillende zelfstandige boekenwinkels zoals De Reyghere en Brugse boekhandel.

Ontdek hier meer over Rombaux Muziekhandel of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Brugge