Ontdek het gezicht achter....Running Center

Wie ben je en wat is je zaak?

Mijn naam is Davy Vandekerckhove, trotse zaakvoerder bij Running Center Brugge. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Al jaren ben ik gepassioneerd door sport en het menselijke lichaam. Aan de hand van bijscholingen, testen en ervaring merkte ik al snel dat dit meer dan alleen mijn passie was, maar dat ik dit ook wou delen met anderen.

In 2014 startte ik als bediende in de winkel om zo verder mijn studies en ervaring uit te bouwen. In 2016 ben ik gestart als Personal Trainer waar ik mijn passie kon delen. Samen met Tom de Backer en Hélène Lawaisse, van Healthpoint, startten we een extra zaak op in Brugge: Healthpoint Experience, gespecialiseerd in persoonlijke begeleiding en testen van recreatieve sporters of starters. Personal training zat gigantisch in de lift en vaak kwam je dezelfde klachten tegen, vaak gelinkt aan slecht materiaal en/of verkeerde opbouw.

Helaas stak corona een stokje tussen de deur en moesten we onze personal trainingsactiviteiten stopzetten. Stilzetten staat nu eenmaal niet in mijn woordenboek en dus wou ik verder ondernemen. Tijdens de eerste lockdown hebben we het systeem bij Healthpoint verder geoptimaliseerd en ging ik een extra handje helpen achter de schermen bij Running Center.

afbeelding

Tijdens de tweede lockdown zat ik een bepaald moment in de winkel mijn visie uit te leggen aan de toenmalige zaakvoerder. Een week later stelde hij me de vraag de zaak over te nemen, gezien zijn 65-jarige leeftijd en 30 jaar ervaring als eigenaar, was dit een logische keuze. Uiteraard moest ik hier niet lang over nadenken. Bij Healthpoint hadden we ondertussen een waardige vervanger gevonden voor mij. Sinds 14 februari ben ik dus trotse zaakvoerder en probeer ik mijn visie beetje bij beetje te integreren in de winkel. Er staan nog wat verbouwingswerken op het programma dit jaar om de beleving in de winkel nog groter te maken. We blijven uiteraard gespecialiseerd in de loopschoenen op maat volgens de klachten en het profiel van de loper.

Wat is je favoriete item in je eigen zaak?

Een favoriet item heb ik eigenlijk niet echt. Voor mij is dat de glimlach van de klant en de verraste blik als je hen uitlegt vanwaar hun klachten komen of als je hoort hoe tevreden ze zijn over de aanpassingen die we voor hen kunnen doorvoeren om klachtenvrij te gaan lopen. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Brugge vind je een aanrader?

Chocolaterie Spegelaere Isabelle, de eigenares van de zaak, is ooit zelf naar mij gekomen om te starten met lopen. Maar geef toe, wat is er nu heerlijker dan een artisanaal stukje chocolade na een heerlijke looptraining?

Ontdek hier meer over Running Center of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Brugge